1. фебруар 2012.

Ponovo sejanje

Ponovo sam sejao one vrste koji nisu iznikli.
Pod brojevima:
br.1   od10    -sve je niklo
    8       10    -sve
   19      10    -4 nije niklo, ponovo sejao 4kom.
   32      10    -1 nije, ponovo 1kom.
   37      10    -4 nije, ponovo 4kom
   43      10    -1 nije, nisam jer nemam dovoljno semena, treba i za napolju posle. 
   47      10    -sve je niklo
   51      10    -1 nije, ponovo 1kom
Ismini od 80    -4 nije, nisam sejao
Money maker   od10     -4 nije, ponovo 4kom
Brandy wine         10     -1 nije, ponovo 1kom
Marglobe             10     -3 nije 1 je polomljen, ponovo 4 kom.
Marmend             10     -3 nije, ponovo 3kom
Beefmaster           10     -sve je niklo.

Ismini
 Američki
 

31. јануар 2012.

Nicanje

Počinju nicati br.1,19,32,37,51 i marmend.  Uključen uparivač na 4x15 min, vlažnost 33-45%.

30. јануар 2012.

Nicanje

Počinju nicati, Ismini, br.8,43,47, Money maker,brandy wine,marglobe,beef master.
Uključene neonke 4x36w, na 13h, 3100-3600(na sredini) lux, 22C.

25. јануар 2012.

Sejanje

Sejanje paradajza, 14 vrsta i 210 semena.U stiroporske kontejnere sa 40 rupa, treset Klasmann TS1+perlit (10:6)
Vrste:
Ismini (Hazera)  -80kom
Money maker    -10
Brandy wine      -10
Marglobe          -10
Marmend          -10
Beefmaster        -10      ove vrste od Manus-a
Sledeći su eksperimentalne vrste od Hazere, samo po brojevima:
1,8,19,32,37,43,47,51 od svakog po 10 semena,sad za plastenik u hidroponiji,a posle ću za napolje u zemlji.

Napunjen kontejner
Nabijanje treseta
Stavljanje semena
Pritiskivanje semena
Zalivanje mlakom vodom
Malo čistog perlita od gore.
Stavljanje jedan na drugi,i pokrivanje.
Zatvaranje, i grejanje do 21-24C.

23. јануар 2012.

Pranje

Napolju sunčano do 10C, pa sam počeo da operem u foliji,kante i perlit od prošlogodišnjih ostataka.Ove godine neću prati perlit sa vodom, mnogo troši.


 U beloj kanti je bio prošlogodišnji nov perlit a u žutoj 3 godišnji. Perlit sada posebno ima braon boju od tečnog humusa što smo dodavali u vodi.