28. август 2013.

Prerada paradajza

Pre 2 nedelje počeli smo da pravimo sok od paradajza za prodaju sa motorizovanom ručnom mašinom. Predhodni dan paradajz stavljen u zamrzivač do 5-10C. Kuvanje celog paradajza dok ljuska ne pukne
posle je lakše pasiranje. Tako možemo odraditi 25 litara na sat, što nam je i dosta jer u jednu turu radimo od 25-40 litara.
Dosada najveći Beefmaster-sopstveno seme oko 500 gr.

29. јул 2013.

Slike

Jako je toplo, napolju oko 35C.

21. јул 2013.

Slike

Treći put puštanje dole.

25. јун 2013.

Skidanje listova

Prskanje sa Switch  jer se pojavilo plesivost lista -fulvia
Drugi put skidanje donjih listova i spuštanje dole.

19. јун 2013.

Toplota

Morao sam montirati nešto za dodatno hlađenje pored ventilatora, jer napolju jako toplo do 32C. Iznad folie sam stavio parče plastične cevi 3/4 cola sa probušenim rupama i puštam vodu iz bunara.
Napravio sam žute lepljive trake. Žuti karton a4 presekao na pola i zamazao lepkom za miševe. Mnogo puta je jeftinije od gotovih traka.
Današnje slike, dosad ubrao 7 kg.