28. март 2016.

Spremanje

Spremanje i iznošenje rasada u plastenik. Pranje i dezinfekcija  perlita.





Malina u perlitu i kokosovom tresetu

25. март 2016.

Presadnja

Presadio sam rasad ljute paprike i paradajza. Prskanje sa greenshield.

  


Habanero erőspaprika palánták.

15. март 2016.

Nicanje i rast

Veći rasad zalivanje sa 10gr 15:40:15 NPK na 10lit kišnice, i malo oko 5ml hidrogen peroksid H2O2 zbog dezinfekcije. Prskanje sa krečnim sumporom.








5. март 2016.

Rast


Prebacio sam ispod 2x150w  natrijumske lampe 17h osvetljenje (umesto neonke) na  15-22C




25. фебруар 2016.

Nicanje

Nicanje ljute paprike, i paradajza. 22-26C


13. фебруар 2016.

Spremanje plastenika

Još nisam posadio semena, ali sam počeo spremati plastenik.
Sa desne strane je stalnorađajuća malina u perlitu i kokosovom tresetu , nov eksperiment



Ovo je prezimljavajuća ljuta paprika, sad sam ih doneo u plastenik, dosad su bili unutra u mraku.

5. јул 2015.

Zaštitna mreža

Postavio sam zaštitnu mrežu i posle prskao sa krečom.

20. јун 2015.

Zrenje paradajza

Početkom ove nedelje počeo i paradajz da crveni.







29. мај 2015.

Prihrana C

Od sad mešam prihranu C. po Howard Resh -u :
Prihrana C  na 1000 lit:
 starter 15:30:15   -250 gr
MgSO4  magnezij sulfat    - 175gr
K2SO4  kalijum sulfat       -  400 gr
Ca(NO3)2  kalcium nitrat      -350 gr  posebno mešati sa 1dl azotnom kiselinom
Ph 5.5-6.5   EC 2.2-3.0

28. мај 2015.

Zrenje krastavca i paprike

Krastavac jako dobro napreduje i paprike sam počeo brati.


Zaperke

Ostavio sam malo duže zaperke da bi ih posle kidanja korenio i sadio ih napolje.
Najbolje ih staviti u kišnicu i svaki drugi dan menjati vodu, kod mene za oko nedelju dana su ovakvi:

7. мај 2015.

Neem ulje

Prskao sam protiv bele leptiraste vaši sa oko 30 ml Nim ulja i malo deterdženta na 2 lit vode. Nim ulje može da se kupi u bioapotekama, bar kod nas u Bečeju ima, domaći proizvod.
http://www.eterra.co.rs/

27. април 2015.

Cvetanje

Prihrana B  na 1000 lit:
 starter 15:30:15   -200 gr
MgSO4  magnezij sulfat    - 165gr
K2SO4  kalijum sulfat       -  300 gr
Ca(NO3)2  kalcium nitrat      -300 gr  posebno mešati sa 1dl azotna kiselina
Ph 6.5   EC 1.8-2.2

Prvo cvetanje vrsta Beefsteak